Płyty gramofonowe
Sorting
Source
Katalog zbiorów
(5468)
Form of Work
Muzyka
(4879)
Książki
(579)
Audiobooki
(6)
Poezja
(4)
Proza
(4)
MuzykaSkip James
(1)
Rejestracje audio
(1)
Status
unknown
(5291)
available
(291)
only on-site
(1)
Branch
Wypożyczalnia Zbiorów Audiowizualnych
(314)
Czytelnia Muzyczna
(5268)
BG Dział Informacyjno-Bibliograficzny
(1)
Author
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(161)
Ellington Duke (1899-1974)
(140)
Goodman Benny (1909-1986)
(106)
Urbańska Krystyna
(102)
Karużas Antoni (1911-1997)
(90)
Urbański Janusz (1912-1986)
(90)
Złotkowski Jacek
(81)
Gershwin George (1898-1937)
(79)
Diakon Krystyna
(70)
Armstrong Louis (1900-1971)
(69)
Hodges Johnny (1906-1970)
(64)
Jastrzębska-Marciszewska Halina
(64)
Młynarski Wojciech (1941-2017)
(64)
Guiter Jean-Paul
(62)
McCartney Paul (1942- )
(62)
Mercer Johnny (1909-1976)
(60)
Piętowski Wojciech (1930-2000)
(60)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(58)
Carney Harry (1910-1974)
(56)
Dorsey Jimmy (1904-1957‏)
(53)
Lennon John (1940-1980)
(53)
Porter Cole (1891-1964)
(52)
Berlin Irving (1888-1989)
(51)
Carmichael Hoagy (1899-1981)
(51)
Tizol Juan (1900-1984)
(51)
Osiecka Agnieszka (1936-1997)
(49)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(48)
Mills Irving (1894-1985)
(48)
Żakowski Stanisław (1933- )
(48)
Basie Count (1904-1984)
(47)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(47)
Gajewska Zofia
(46)
Krajewski Seweryn (1947- )
(46)
Dorsey Tommy (1905-1956)
(45)
Kondratowicz Janusz (1940-2014)
(45)
Czajkowski Piotr (1840-1893)
(44)
Dutkiewicz Marek (1949- )
(44)
Niemen Czesław (1939-2004)
(43)
Strayhorn Billy (1915-1967)
(43)
Herman Woody (1913-1987)
(41)
Verdi Giuseppe (1813-1901)
(41)
Williams Spencer (1889-1965)
(41)
Dylan Bob (1941- )
(39)
Bartkowski Czesław (1943- )
(38)
Nance Ray (1913-1976)
(38)
Ścierański Krzysztof (1954- )
(38)
Brown Lawrence (1907-1988)
(37)
Crosby Bing (1903-1977)
(37)
Davis Miles (1926-1991)
(37)
Gola Michał
(37)
Krupa Gene (1909-1973)
(37)
Olewicz Bogdan (1946- )
(37)
Razaf Andy (1895-1973)
(37)
Wiewiórkowski Ludwik
(37)
Gershwin Ira (1896-1983)
(36)
Hamilton Jimmy (1917-1994)
(36)
Rodgers Richard (1902-1979)
(36)
Clapton Eric (1945- )
(35)
Cygan Jacek (1950- )
(35)
Hampton Lionel (1908-2002)
(35)
Szukalski Tomasz (1947-2012)
(35)
Kahn Gus (1886-1941)
(34)
Moniuszko Stanisław (1819-1872)
(34)
Sasin Andrzej
(34)
Warren Harry (1893-1981)
(34)
Kenton Stan (1911-1979)
(33)
Gaszyński Marek (1939-2023)
(32)
Poznakowski Ryszard (1946- )
(32)
Procope Russell (1908-1981)
(32)
Rich Buddy (1917-1987)
(32)
Wróblewski Jan Ptaszyn (1936- )
(32)
Heyman Edward (1907-1981)
(31)
Krawczyk Krzysztof (1946-2021)
(31)
Parker Charlie (1920-1955)
(31)
Berry Chuck (1926-2017)
(30)
Donaldson Walter (1893-1947)
(30)
Greer Sonny (1895-1982)
(30)
Miśkiewicz Henryk (1951- )
(30)
Namysłowski Zbigniew (1939-2022)
(30)
Shaw Artie (1910-2004)
(30)
Young Victor (1900-1956)
(30)
Anderson Cat (1916-1981)
(29)
Gordon Mack (1904-1959)
(29)
Haggart Bob
(29)
Kern Jerome (1885-1945)
(29)
Majewski Henryk (1936-2005)
(29)
Mogielnicki Andrzej (1948- )
(29)
Namysłowski Zbigniew (1939- )
(29)
Stańko Tomasz (1942-2018)
(29)
Trenkler Witold
(29)
Waller Fats (1904-1943)
(29)
Dzikowski Krzysztof (1938- )
(28)
James Harry (1916-1983)
(28)
Karewicz Marek (1938-2018)
(28)
Skorupka Adam (1938- )
(28)
Gonsalves Paul (1920-1974)
(27)
Hart Lorenz (1895-1943)
(27)
Hendrix Jimi (1942-1970)
(27)
Nahorny Włodzimierz (1941- )
(27)
Santor Irena (1934- )
(27)
Year
2020 - 2024
(1409)
2010 - 2019
(205)
2000 - 2009
(85)
1990 - 1999
(187)
1980 - 1989
(1772)
1970 - 1979
(1446)
1960 - 1969
(283)
1950 - 1959
(55)
1940 - 1949
(20)
1930 - 1939
(4)
1920 - 1929
(2)
Time Period of Creation
1901-2000
(3374)
1945-1989
(1479)
1801-1900
(181)
1989-2000
(60)
1918-1939
(55)
1939-1945
(47)
1701-1800
(46)
2001-
(38)
1601-1700
(7)
1501-1600
(2)
1201-1300
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
Country
Poland
(5460)
Germany
(3)
Czech Republic
(1)
United States
(1)
Language
Polish
(5286)
No linguistic content
(148)
English
(22)
Undetermined
(5)
Czech
(1)
Georgian
(1)
German
(1)
Spanish
(1)
Demographic Group
Muzyka amerykańska
(1707)
Muzyka polska
(1491)
Muzyka angielska
(621)
Muzyka niemiecka
(343)
Muzyka rosyjska
(161)
Muzyka włoska
(119)
Muzyka francuska
(86)
Muzyka węgierska
(65)
Muzyka czeska
(51)
Muzyka austriacka
(28)
Muzyka szwedzka
(27)
Muzyka hiszpańska
(26)
Muzyka szkocka
(26)
Muzyka duńska
(18)
Muzyka kanadyjska
(17)
Muzyka australijska
(16)
Muzyka grecka
(14)
Grafika amerykańska
(13)
Muzyka kubańska
(13)
Literatura polska
(10)
Muzyka belgijska
(10)
Muzyka brazylijska
(8)
Muzyka bułgarska
(7)
Muzyka holenderska
(6)
Muzyka irlandzka
(6)
Muzyka japońska
(6)
Muzyka norweska
(6)
Muzyka jamajska
(5)
Muzyka szwajcarska
(5)
Muzyka słowacka
(5)
Muzyka żydowska
(5)
Muzyka argentyńska
(4)
Muzyka rumuńska
(4)
Muzyka walijska
(4)
Grafika polska
(3)
Literatura angielska
(3)
Muzyka brytyjska
(3)
Muzyka chorwacka
(3)
Muzyka indonezyjska
(3)
Muzyka litewska
(3)
Muzyka meksykańska
(3)
Muzyka nepalska
(3)
Film polski
(2)
Grafika angielska
(2)
Literatura amerykańska
(2)
Muzyka arabska
(2)
Muzyka filipińska
(2)
Muzyka fińska
(2)
Muzyka hawajska
(2)
Muzyka indyjska
(2)
Muzyka portorykańska
(2)
Muzyka romska
(2)
Muzyka uzbecka
(2)
Muzyka łotewska
(2)
Literatura belgijska
(1)
Literatura bułgarska
(1)
Literatura fińska
(1)
Literatura południowoafrykańska
(1)
Literatura szwedzka
(1)
Literatura urugwajska
(1)
Muzyka Słowacka
(1)
Muzyka aborygeńska
(1)
Muzyka afrykańska
(1)
Muzyka amerykańska i angielska
(1)
Muzyka amreykańska
(1)
Muzyka azjatycka
(1)
Muzyka białoruska
(1)
Muzyka chilijska
(1)
Muzyka cygańska
(1)
Muzyka czechosłowadzka
(1)
Muzyka finlandzka
(1)
Muzyka gambijska
(1)
Muzyka gruzińska
(1)
Muzyka guajańska
(1)
Muzyka haitańska
(1)
Muzyka izraelska
(1)
Muzyka jugosłowiańska
(1)
Muzyka kolumbijska
(1)
Muzyka latynoamerykańska
(1)
Muzyka latynoska
(1)
Muzyka mozambijska
(1)
Muzyka paragwańska
(1)
Muzyka peruwiańska
(1)
Muzyka portugalska
(1)
Muzyka południowoafrykańska
(1)
Muzyka rozrywkowa
(1)
Muzyka tahitańska
(1)
Muzyka turecka
(1)
Muzyka ukraińska
(1)
Muzyka venezuelska
(1)
Muzyka wietnamska
(1)
Przynależność kulturowa Muzyka francuska
(1)
Przynależność kulturowa Muzyka polska
(1)
Subject
Płyty gramofonowe
(5468)
Kobieta
(2469)
Przyjaźń
(1211)
Rodzina
(1196)
Tajemnica
(1149)
Miłość
(1016)
Pisarze polscy
(931)
Śledztwo i dochodzenie
(734)
II wojna światowa (1939-1945)
(728)
Zabójstwo
(711)
Zwierzęta
(685)
Wojsko
(679)
Relacje międzyludzkie
(666)
Dziewczęta
(656)
Wojna 1939-1945 r.
(635)
Nastolatki
(612)
Żydzi
(601)
Język polski
(581)
Życie codzienne
(571)
Polacy za granicą
(552)
Magia
(521)
Sekrety rodzinne
(519)
Policjanci
(511)
Rodzeństwo
(511)
Dziecko
(467)
Politycy
(453)
Historia
(449)
Małżeństwo
(433)
Władcy
(418)
Osoby zaginione
(414)
Filozofia
(411)
Uczucia
(398)
Trudne sytuacje życiowe
(397)
Dzieci
(379)
Relacja romantyczna
(374)
Boże Narodzenie
(370)
Dziennikarze
(366)
Kultura
(361)
Psy
(348)
Sztuka
(345)
Wybory życiowe
(340)
Matki i córki
(338)
Wychowanie w rodzinie
(332)
Podróże
(320)
Poszukiwania zaginionych
(319)
Uczniowie
(314)
Arystokracja
(305)
Teatr polski
(296)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(294)
Przestępczość zorganizowana
(293)
Uprowadzenie
(293)
Koty
(282)
Ludzie a zwierzęta
(269)
Duchowieństwo katolickie
(266)
Polityka
(262)
Aktorzy polscy
(257)
Polityka międzynarodowa
(257)
Chłopcy
(249)
Mężczyzna
(244)
Rody
(241)
Seryjni zabójcy
(241)
Zakochanie
(240)
Zemsta
(236)
Młodzież
(233)
Lekarze
(231)
Wakacje
(229)
Zamki i pałace
(228)
Sienkiewicz, Henryk (1846-1916)
(224)
Pisarze
(221)
Dziadkowie i wnuki
(217)
Poeci polscy
(216)
Bibliotekarstwo
(211)
Nauka
(205)
Armia Krajowa
(201)
Stosunki interpersonalne
(201)
Prywatni detektywi
(199)
Matematyka
(194)
Ojcowie i córki
(190)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(189)
PRL
(182)
Ruch oporu
(182)
Śmierć
(181)
Zabójstwo seryjne
(179)
Kompozytorzy polscy
(175)
Nazizm
(174)
Pedagogika
(173)
Sztuka polska
(173)
Czarownice i czarownicy
(170)
Obyczaje
(170)
Studenci
(170)
Wojna
(169)
Więźniowie obozów
(168)
Wychowanie
(167)
Szlachta
(166)
Ludzie bogaci
(164)
Życie seksualne
(164)
Przyroda
(162)
Statystyka
(162)
Samorealizacja
(161)
Samotność
(161)
Subject: work
Rosemary's Baby (film)
(1)
Subject: time
1901-2000
(2)
1945-1989
(1)
Subject: place
Indonezja
(2)
Bali (Indonezja ; prowincja)
(1)
Filipiny
(1)
Ilocos Norte
(1)
Indie
(1)
Genre/Form
Jazz
(1858)
Rock
(1467)
Muzyka klasyczna
(542)
Pop-rock
(431)
Pop (muzyka)
(404)
Swing
(274)
Hard rock
(190)
Muzyka elektroniczna
(185)
Muzyka rozrywkowa
(180)
Rock progresywny
(173)
Blues
(172)
Big-Band
(170)
Big Band
(168)
Big-band
(128)
Muzyka na fortepian
(128)
Rock and roll
(127)
Pop
(126)
Blues rock
(112)
Folk (muzyka)
(100)
Rock psychodeliczny
(100)
Dixieland
(98)
Synth pop
(72)
Heavy metal
(71)
Folk rock
(70)
Country (muzyka)
(63)
Funk
(63)
Funk / Soul
(62)
Nowa fala
(61)
Rock alternatywny
(61)
Soft Rock
(58)
Fokstrot (utwór muzyczny)
(53)
Poezja śpiewana
(53)
Muzyka ludowa, etniczna i tradycyjna
(49)
Muzyka na orkiestrę
(46)
Muzyka filmowa
(45)
Muzyka instrumentalna
(45)
Opera
(44)
Jazz-rock
(42)
Muzyka wokalna
(42)
Rock symfoniczny
(39)
Art rock
(37)
Koncert (utwór muzyczny)
(37)
Slow-fox (utwór muzyczny)
(37)
Fusion
(34)
Mazurek (utwór muzyczny)
(34)
Country Rock
(32)
Muzyka religijna
(32)
Walc
(32)
Polonez (utwór muzyczny)
(30)
Preludium (utwór muzyczny)
(28)
Big band
(27)
Glam rock
(27)
Muzyka latynoska
(27)
Muzyka taneczna
(27)
Nokturn (utwór muzyczny)
(27)
Symfonia
(27)
Muzyka eksperymentalna
(25)
Soul (muzyka)
(25)
Ragtime
(24)
Folk
(23)
Sonata
(23)
Soul
(23)
Muzyka ludowa
(22)
Punk
(22)
Ballada (utwór muzyczny)
(21)
Disco
(21)
Opera (utwór muzyczny)
(21)
Etiuda (utwór muzyczny)
(20)
Reggae
(20)
Rhythm and blues
(20)
Rockabilly
(19)
Disco (muzyka)
(16)
Scherzo
(16)
Aria
(15)
Muzyka wojskowa
(15)
Tango (utwór muzyczny)
(15)
Thrash metal
(15)
Ballada
(14)
Bigbit
(14)
Muzyka na organy
(14)
Muzyka na skrzypce
(14)
Nowa fala (muzyka)
(14)
Pieśń i piosenka
(14)
Boogie-woogie
(13)
Gospel i spirituals
(13)
Rumba (utwór muzyczny)
(13)
World
(13)
Hard bop
(12)
Post punk
(12)
Free jazz
(11)
Kolędy i pastorałki
(11)
Muzyka kameralna
(11)
Muzyka współczesna
(11)
Operetka
(11)
Indie rock
(10)
Muzyka poważna
(10)
Samba (utwór muzyczny)
(10)
Speed metal
(10)
Beguine (utwór muzyczny)
(9)
Contemporary Jazz
(9)
5468 results Filter
Music
Vinyl
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. B4 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
I'll Prove It To You / Gregory Abbott. - [New Delhi] : CBS, 1988. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo. ; 30 cm.
Form of Work
Demographic Group
Genre/Form
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. D (1 egz.)
Music
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. D (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Nait Zunder Die / Lianne Abeln. - Amsterdam : Nova Zembla Records , [1987]. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo ; 30 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. D (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. S12 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. S3 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Giselle = Żyziel / Adolphe C. Adam. - Moskwa : Melodia, 1986. - 2 płyty audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo ; 30 cm.
Komentarz wewnątrz opakowania w języku rosyjskim i angielskim (autor: E. Barutczewa).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. A (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. A (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. B4 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Rezerwat / Rezerwat. - [Warszawa] : Savitor, 1984. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo ; 30 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. B4 (1 egz.)
Music
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. J1 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. J1 (2 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Bummm! / Locomotiv GT. - [Budapeszt] : Pepita, 1973. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo. ; 30 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. B4 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Régi Csibészek / Omega. - Budapeszt : Pepita, 1977. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 45 obr./min, stereo ; 18 cm.
Form of Work
Demographic Group
Genre/Form
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. Sing.B4 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Grand Funk Lives / Grand Funk Railroad. - Burbank : Full Moon, 1981. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo ; 30 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. B4 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. Sing.B4 (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Jest bezpiecznie ; Misiowie puszyści / Siekiera. - Warszawa : Tonpress, 1985. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 45 obr./min, stereo ; 18 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. Sing.B4 (wystawa) (1 egz.)
Music
Vinyl
In basket
The Julian Cannonball Adderley Quintet ; Laboratorium i Zbigniew Seifert. - Edycja specjalna. - [Warszawa] : Poljazz, [1972]. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo. ; 30 cm.
(Klub Płytowy PSJ : Biały Kruk Czarnego Krążka ; Z-SXL 0546)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. C1 (2 egz.)
Music
Vinyl
In basket
Strauss Family Waltzes. Vol. 2 / Otto Aebi, Radio Symphony Orchestra Bratislava. - Bratysława : Opus, 1980. - 1 płyta audio : zapis analogowy, 33 obr./min, stereo ; 30 cm.
Komentarz na opakowaniu verso w języku słowackim i angielskim (autor: Ján Szelepcsényi).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Muzyczna
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. A (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again